ساختن جهانی ایمن تر توسط امنیت اقلیمی. چگونه کنش اقلیمی می تواند تغییر پایدار را برانگیزد[1]
منبع: تارنمای برنامه توسعه ملل متحد، بخش روایت ها
https://stories.undp.org/building-a-safer-world-through-climate-security#top
تاریخ انتشار: ۲۲ نوامبر ۲۰۲۳
مترجم: حمیدرضا زرنگار
در تابستانی که گذشت رکوردهای اقلیمی شکسته شد. سال ۲۰۲۲ نیز یکی از گرمترین سالهای ثبت شده بود که سیگنالی از فرا رسیدن دوران “جوش جهانی” [2] است. به علاوه، جهان نیز شاهد افزایش درگیری است. در سال ۲۰۲۲ بیش ترین تعداد درگیری های خشونت آمیز از زمان جنگ جهانی دوم رخ داد.
در سرتاسر جهان، این عوامل خانواده ها را وادار می کند تا از روش های زندگی و تمام نظام های حمایتی خود دست بکشند. بیش از ۱۱۰ میلیون نفر به دلیل درگیری، خشونت، اثرات تغییرات آب و هوایی و بلایا آواره شدهاند. بسیاری از آن ها در مکانهایی زندگی میکنند که «بار مضاعف» آسیبپذیری اقلیمی و درگیری را متحمل میشوند، زیرا ۷۰ درصد آسیبپذیرترین کشورها در برابر تغییرات آب و هوایی شکنندهترین کشورها نیز هستند.
اعداد پیوسته افزوده می گردد. تا سال ۲۰۵۰، تغییرات اقلیمی می تواند بیش از ۲۱۶ میلیون نفر را در داخل مرزهای کشورهای خود آواره کند. تهدیدهای ناشی از بحران آب و هوایی برای صلح، امنیت و ثبات، نیاز فوری به کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه ای و تسریع اقدامات اقلیمی را تقویت می کند. هر گونه کاهشی در میزان سرمایه گذاری در گرمایش مهم است، به ویژه برای آن هایی که آسیب پذیرترند.
در حالی که جهان ما با بحران هایی مواجه است که اهداف توسعه پایدار را تهدید می کند؛ یک آب و هوای باثبات سود مضاعفی را با جهانی صلح آمیزتر به همراه خواهد داشت.
[1] Building a safer world through climate security. How climate action can spur lasting change.
[2] Global Boiling
برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک نمایید.