نویسنده : دکتر حسین شیرزاد[1]
اشاره:
موضوع تامین امنیت غذایی یکی از چالش های یسیار با اهمیت در مسیر حیات بشری و به ویژه چوامع محلی است. تارنمای مطالعه در مسیر توسعه چوامع محلی همنوا با تلاش های محافل اندیشمندو رسانه های فضای مجازی در طرح و بررسی ابعاد موضوع، چندی است به درچ مطالب و مقالاتی در این خصوص مبادرت می ورزد.
در مطلب حاضر به قلم جناب آقای دکتر حسین شیرزاد به موضوع چالش بین تولید محصولات زراعی وگیاهی مورد نیاز با هدف های دو گانه تغذیه مستقیم انسان و تامین خوراک دام توجه شده است. تولید خوراک دام از محصولات زراعی و گیاهی اگرچه خود در نهایت در خدمت تامین بخش دیگری از نیازهای غذایی بشری یعنی افزایش تولیدات دامی است، با این حال ممکن است در بعضی موقعیت ها موچب کمبود تولیدات زراعی ، به ویژه غلات مورد نیاز در تغذیه مستقیم انسان گرددکه خود چالشی اساسی در جوامع معاصر و از جمله کشورمان است. نیاز به تولیدات دامی در سطح جهانی به گونه ای وسیع رو به افزایش است. به این ترتیب توجه به روش های ازدیاد کمٌی و ارتقای کیفی محصولات زراعی برای تغذیه دام نیز در جای خود بسیار مهم است.
رقابت میان تولید “غذای انسان –خوراک دام” یکی از چالشهای پیچیده در دنیای کشاورزی است؛ ضمن آن که تغییرات آب و هوایی مداوم ، تخریب زمین و کمبود آب برای تحقق سیستمهای تولید غذای پایدار نیز به موازات آن در حال گسترش است. پیش بینی می شود تا سال 2050 تقاضای جهانی برای محصولات حیوانی بین 60 تا 70 درصد افزایش یابد و کشورهای در حال توسعه سهم بزرگی در این افزایش خواهند داشت.
[1] تحلیل گر و دکترای توسعه کشاورزی
برای دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک نمایید.