چالشهایی فراوان دسترسی کشاورزی صنعتی به منابع کلیدی از آب گرفته تا خاکهای سالم را تهدید میکند. همزمان با خشکسالی ویرانگر و تاریخی از ایلینویز تا تگزاس و کالیفرنیا، نقشههای پیچیده و پیشبینی دادهها اخبار بد بیشتری را حکایت میکنند:
نواحی کشاورزی از جمله مکان هاییاند که در ایالات متحده بیشترین افزایش دما را تجربه میکنند. “دارد اتفاق میافتد.” این گفته یکی از همکاران گوگل، آر.وی.گوها[۲]، کسی است که یک پایگاه دادههای عمومی آمریکا را راه اندازی کرده است. سازمان زمین شناسی و ناسا با ترسیم نقشه برداشت آب در آبیاری و پیشبینی افزایش دمای شهرستانهای ایالات متحده، بین این دو عامل نوعی همبستگی یافتند. او میگوید:
“تغییر اقلیم، از آب گرفته تا محصولات کشاورزی و حشرات را نیز تحت تأثیر قرار میدهد”.
بیشترین آسیب را محصولات بادام، روغن زیتون و سایر محصولات ویژه دره مرکزی کالیفرنیا و همچنین مزارع مرکبات، انگور و سبزیجات در سایر نقاط این ایالت متحمل میشوند. کالیفرنیا جایگاه برخی از بزرگترین کارخانه های محصولات لبنی، همچنین کشتارگاههای گوشت خوک کشور بوده و بخش شمالی ایالت محل فعالیت پرورش دهندگان دام های بزرگ است. کشاورزانی که در آرکانزاس و سایر ایالت های غرب میانه ذرت و سویا برداشت میکنند نیز تحت تأثیر این شرایطاند. دستکم دو هزار راس دام بزرگ در ماه ژوئن بر اثر موج گرما تلف شدند. قیمت سرسامآور آب در نیومکزیکو و آریزونا دامداران و سایر فعالان تولید گوشت را به فکر رها کردن این حرفه انداخت.
در تگزاس، ایالتی که مسئول بیشترین انتشار گازهای گلخانهای است، برخی شهرستانهای غربی با کمترین میزان بارندگی از قرن نوزدهم مواجه بودهاند؛ در حالی که تولید گوشت گاو و مرغ سالانه به میلیونها تن آب نیاز دارد. خشکسالی در تگزاس در حال حاضر مسئول وضعیت بسیار بد حدود ۱۱ درصد از محصول ذرت این ایالت است. مناطقی که آمریکا بیشترین اتکا را به آن ها برای تغذیه مردمش دارد، در حال خشک شدناند. با افزایش جمعیت، آب بیشتری به مناطق مسکونی و همچنین مزارع بزرگ پمپاژ شده است. سفرههای زیرزمینی مانند اوگلالا[۳] در غرب میانه و آبراهههایی مانند رودخانه کلرادو که به کالیفرنیا و آریزونا میریزند با مشکل مواجه اند.گوها میگوید:
“این چالش برای چند دهه آینده تعیینکننده است. این مناطق فقط مشکل دسترسی به آب و خشکسالی ندارند؛ بلکه انتظار میرود تخریب خاک نیز یکی از تهدیدهای اصلی برای سلامت انسان در دهه های آینده باشد”.
در غرب میانه آمریکا طی۱۶۰ سال، نزدیک به ۶۰ میلیارد تن خاک سطحی فرسایش یافته است. هر ساله مقدار زیادی خاک به دلیل تأثیرات ساخته دست انسان، مانند آلودگی، کودها، مواد شیمیایی کشاورزی و رواناب آنتیبیوتیکها از دست میرود. برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که زمین ظرف شش دهه از خاک سطحی تهی خواهد شد. مشکل را نمیتوان بر اساس جدول زمانی انسانی حل کرد. ۵۰۰ سال یا بیشتر طول میکشد تا طبیعت یک اینچ خاک سطحی تازه ایجاد کند. این شرایط تغذیه جمعیت را به یک چالش جدی بدل میسازد. دیوید باربر[۴]، شریک سرمایهگذاران کشاورزی و مواد غذایی آستانور ونچرز [۵] میگوید:
“کشاورزی مدرن بر اساس سه فرض کلیدی بنا شده است: انرژی ارزان، آب رایگان و آب و هوای ثابت”.
او ادامه می دهد “:کل سیستم بدون اینها کار نمیکند، این بیانگر تزلزل است”.
انتظار میرود سیاره گرم خوراک کم بنیهای تولید کند. ترکیب شیمیایی داخلی بعضی از محصولات اصلی مانند گندم و برنج اگر هوا با دی اکسید کربن آلوده شود، مختل میگردد. بر اساس مطالعات متعدد، میزان پروتئین و ویتامینهای تولید شده کاهش مییابد. باربر میگوید: “نظام خوراکی قدیمی ما اکنون یک نظام خوراکی در حال گذار است.” او می افزاید:
“مثل انرژی پاک، از آن چهکه بود، به آن چه که قرار است باشد، تبدیل میشود. این برای مردم بهتر خواهد بود و به خاک و اقیانوس و سیاره احترام بیش تری گذارده میشود و مصرفکننده هم همین را میخواهد. نادیده گرفتن آن و گفتن این که هرگز تغییری رخ نخواهد داد، صحیح نیست”.
[۱] Chloe Sarvino
[۲] R.V.Guha
[۳] Oglala
[۴] David Barber
[۵] Astanor Ventures
نویسنده:کلوئه ساروینو[۱]
مترجم: حمیدرضا زرنگار
منبع: نشریه اینترنتی فوربس (Forbes)، ۲۶ ژوئن ۲۰۲۲.